Pereskia sacharosa

Pereskia sacharosa

Aile Ağacı
Bilimsel İsmi
Pereskia sacharosa
Diğer İsimleri
Rhodocactus sacharosa, Pereskia moorei, Pereskia saipinensis, Rhodocactus saipinensis, Pereskia sparsiflora, Pereskia amapola, Pereskia argentina, Pereskia amapola argentina
Familya
Cactaceae
Çiçek Renkleri
Pembe
Kökeni
Arjantin
Karşılaşılabilirlik
Koleksiyonlarda Yaygın Değil
Hakkında

Pereskia, kaktüsgiller (Cactaceae) familyasının en ilginç cinslerinden biridir ve genellikle "yapraklı kaktüs" olarak adlandırılır. Pereskia türlerinin bakımı, genel kaktüs bakımından farklılık gösterebilir. Çoğu kaktüsün aksine, bu bitkiler fotosentezi yaprakları aracılığıyla gerçekleştirir. Pereskia sacharosa Arjantina kökenli nadir bir türdür.. Ppembe - mor renkte gösterişli çiçeklere sahiptir. Ağaç formunda, büyük bir çalılığa dönüşür.

Pereskia sacharosa bakımı, anavatanlarının iklim şartlarını mümkün olduğunca taklit etmeye çalışmayı gerektirir. Bu tür genellikle direkt güneş ışığını sever ancak öğle vakti güneşi gibi çok yoğun güneş ışığına maruz kalmaktan kaçınılmalıdır. Yarı gölge veya dolaylı güneş ışığı, özellikle sıcak iklimlerde veya yaz aylarında onlar için idealdir. Pereskia türlerinin toprak nemini koruması gerektiğinden, düzenli sulama önemlidir; ancak, suyun toprakta birikmemesi için iyi drenaja sahip bir toprak karışımı kullanılmalıdır. Kaktüs karışım toprakları Pereskia sacharosa için idealdir. Kış aylarında, bitkilerin dinlenme dönemine girdiği ve daha az suya ihtiyaç duyduğu göz önünde bulundurularak sulama sıklığı azaltılmalıdır.

Zararlılar ve hastalıklar açısından, Pereskia türleri nispeten dayanıklıdır; ancak, aşırı nem, kök çürüklüğü ve yaprak hastalıklarına neden olabilir. Bazı böceklenme ve mantar hastalıkları, özellikle nem oranının yüksek olduğu durumlarda problem oluşturabilir. Zararlılarla mücadele için, bitki üzerinde düzenli kontroller yapılmalı ve gerekirse kimyasal ilaç kullanılmalıdır. 

Pereskia üretim, gübreleme ve toprak - saksı değişimi gelişim dönemleri olan bahar aylarında yapılır. Tohumdan veya çelik ayırma ile üretim yapılabilir. Sağlıklı bir dalını ayırıp, yara kısmını birkaç gün gölgede kuruttuktan sonra dikerek, kolayca üretim yapaılabilir. Mart - Haziran arası kaktüs - sukulentler için üretilmiş gübrelerden verilebilir. Gübrelerin kullanım talimatına göre uygulanması gerekir. 

Instagram'da Takip Et
@insukuland