Aichryson bollei

Aichryson bollei

Aile Ağacı
Bilimsel İsmi
Aichryson bollei Webb ex Bolle
Diğer İsimleri
Sempervivum bollei
Familya
Crassulaceae
Çiçek Renkleri
Sarı
Kökeni
Kanarya Adaları
Karşılaşılabilirlik
Nadir
Hakkında

Aichryson bollei, kısa tüylerle kaplı gövdesi, tüylü yeşil veya yoğun ışıkta oluşan kırmızı yaprakları olan, basit veya seyrek dallı, tek yıllık veya iki yıllık, etli bir bitkidir. Genellikle çiçek açtıktan sonra ölürler. Ayrıca, çiçeklenme sonrası tohum keseleri oluşturabilir. 35 cm'e kadar uzayabilir. Aichryson bollei, doğrudan güneş ışığından kaçınmalıdır. Yarı gölgeli veya dolaylı gün ışığı alan yerler bu bitki için idealdir. Özellikle öğlen güneşi gibi güçlü ışınlardan korunması gerekmektedir. Toprak kurudukça sulama yapılmalı, ancak toprağın tamamen kurumasına izin verilmemelidir. Yaz aylarında haftada bir kez, kış aylarında ise daha seyrek olacak şekilde sulanmalıdır.

Kök çürümesini önlemek için fazla suyun saksı tabağından boşaltılmasına dikkat edilmelidir. İyi drenajlı bir toprak tercih edilmelidir. Sukulent ve kaktüs toprak karışımları uygun olabilir. Drenajı artırmak için perlit veya volkanik kaya gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Drenaj delikleri olan bir saksı kullanılmalıdır ki böylece fazla su hızlı bir şekilde atılabilir. Ölü veya sararmış yapraklar düzenli olarak temizlenmelidir. Bu, bitkinin daha sağlıklı büyümesini teşvik eder ve zararlı böceklerin oluşumunu engeller.
Eğer yapraklarda yumuşama veya renk değişikliği gibi sağlıksız belirtiler görülürse, sulama düzeni ve ışık koşulları gözden geçirilmelidir.

Aichryson üretimi, gübreleme, toprak ve saksı değişimi gelişim dönemleri olan İlkbahar aylarında yapılmalıdır. Yaprak ve çelik ile üretimi kolaydır. Gübreleme, mutlaka talimatlara uygun olmalı ve sukulent gübresi kullanılmalı. 

Instagram'da Takip Et
@insukuland