Crassula pyramidalis x congesta
- Aile Ağacı
- Bilimsel İsmi
- Crassula pyramidalis x congesta
- Familya
- Crassulaceae
- Çiçek Renkleri
- Beyaz
- Karşılaşılabilirlik
- Çok Yaygın Değil
Crassula pyramidalis sukulentin bir çeşidi olan Crassula pyramidalis x congesta, üst üste dizili koyu yeşil yaprakları vardır. C. pyramidalis türününden farklı olarak yaprakları yukarıya açık bir kase gibi iç içe geçmiştir. Güneş aldıkça, yaprak renkleri kırmızıya dönebilir.. Yaklaşık 20 cm'e kadar büyüyebilen bir türdür. İlkbaharda, doğru bakım sağlandığında beyaz renkte çiçek açar.
Bakımına gelince, Crassula pyramidalis güneş ışığına düşkün bir bitkidir ancak doğrudan güneş ışığından çok uzun süre maruz kalmamalıdır. Sabah ya da akşam saatlerinde hafif ve dolaylı güneş ışığı idealdir. Bu, bitkinin yapraklarının yanmasını önlerken sağlıklı büyümesine de katkı sağlar. Sulama konusunda, toprağın tamamen kurumasını beklemek gerekmektedir. Aşırı sulama, kök çürüklüğüne yol açabileceğinden, suyu dengeli bir şekilde vermek önemlidir. Kaktüs - sukulent karışım toprağı tercih edilmelidir. Saksısı, bitkiyle orantılı ve köklerin rahatça hareket edebileceği bir alana sahip olmalı. Yayılan bir tür olduğu için ağzı geniş bir saksıda bakımı sağlanabilir.
Crassula üretimi, gübreleme, budama ve toprak - saksı değişim gelişim dönemleri olan bahar aylarında yapılır. Saksıda bakımı sağlandığında çok rastlanmasa da çiçek açan bir türdür. Crassula pyramidalis tohum çelikleri kullanılarak üretimi yapılabilir. Çelik yöntemi, gövdenin dikkatlice ayrılması ve birkaç gün boyunca kuruması için bekletilmesini gerektirir. Daha sonra, yara kısmı toprağa gelecek şekilde dikimi yapılara üretim süreci başlatılır. Tohumla üretim bir zaman alan bir süreçtir, sabır gerektirir. Gübre, Mart ve Haziran arası verilmeli ve sadece sukulentler için uygun ürünler kullanımalı.