Cremnophila linguifolia

Cremnophila linguifolia

Aile Ağacı
Bilimsel İsmi
Cremnophila linguifolia (Lemaire) Moran
Diğer İsimleri
Anacampseros linguifolia, Cotyledon linguaefolia, Cotyledon linguifolia, Echeveria linguifolia, Pachyphytum lingua
Familya
Crassulaceae
Çiçek Renkleri
Beyaz, Yeşil
Kökeni
Meksika
Yapısı
Rozet
Karşılaşılabilirlik
Bazı Yerel Bölgelerde Yaygın
Hakkında

Cremnophila linguifolia, genellikle 15 ile 25 dolgun yeşil yapraklı rozetler taşıyan dallara sahip etli bir bitkidir. Dallar 1 metre uzunluğa kadar büyüyebilirken, rozetlerin çapı 17 cm'e kadar ulaşabilir. Cremnophlia linguifolia, genellikle ilkbahar veya yaz aylarında çiçek açar. Çiçekler küçük, yıldız şeklindedir. Çiçekler, uzun sapların ucunda tekli veya küme halinde yer alır.

Cremnophila türleri bol güneş ışığı sever. Doğrudan güneş ışığında en iyi şekilde büyüdükleri için, gün boyu güneş alan bir konum idealdir.  İyi drenajlı bir toprakta yetiştirilmeli ve toprağın tamamen kurumasına izin verildikten sonra sulanmalıdır. Aşırı sulama, kök çürümesine neden olabileceğinden, sulamada dikkatli olunmalıdır. Kesinlikle iyi drenajlı bir toprak karışımı gereklidir. Perlit, kum veya ince çakıl eklemek, toprağın suyu iyi bir şekilde tahliye etmesine yardımcı olur. Sukulent karışım toprakları, Cremnophlia için idealdir. Cremnophila, ılıman iklim koşullarını tercih eder ve soğuklara karşı hassastır. Eğer soğuk bir iklimde yetiştiriliyorsa, kışın iç mekana alınmalıdır veya soğuk havalardan korunmalıdır.

Cremnophlia üretimi, gübrelemesi ve toprak - saksı değişimi bahar aylarında yapılır. Bahar ayları gelişim dönemleri olduğu için daha hızlı adapte olup gelişim gösterir. Çelik ve yaprakla üretim yapılabilir. Sadece, sukulentler için üretilmiş gübreler tercih edilmeli. Aşırı gübreleme, kök yanmasına neden olacağı için talimatlarına uygun bir şekilde uygulanmalı.

Instagram'da Takip Et
@insukuland