Graptopetalum bellum
- Aile Ağacı
- Yaygın İsmi
- Tacitus bellus, Chihuahua Flower
- Bilimsel İsmi
- Graptopetalum bellum
- Diğer İsimleri
- Tacitus bellus Moran & Meyrán
- Familya
- Crassulaceae
- Çiçek Renkleri
- Pembe, Kırmızı
- Kökeni
- Meksika
- Yapısı
- Rozet
- Karşılaşılabilirlik
- Dünya Çapında Yaygın
Graptopetalum bellum , koyu yeşil veya grimsi yeşil, yapraklarından rozetler oluşturan küçük, etli bir bitkidir. Rozetler tek başına büyüyebilir veya gövdeleri odunlaşrak yavrular çıkarabilir. Çiçekler yıldız şeklindedir, 5 yapraklıdır ve çapı 3 cm'ye kadar ulaşabilir. Çiçekleri ilkbaharın sonlarında ve yazın başlarında açmaya başlar.
Graptopetalum bellum, bol güneş ışığından hoşlanır. Günlük olarak en az 4-6 saat doğrudan güneş ışığı alması idealdir. Yeterli ışık almazsa, yapraklarının rengi solabilir ve bitki sağlıklı büyüyemez. Yaz aylarında direkt güneş ışığı yakıcı olabilir. Sabah veya öğleden sonra direkt güneş alabilir. Sukulentler gibi, Graptopetalum bellum da aşırı sulamaya karşı hassastır. Toprağı tamamen kuruduktan sonra sulama yapılmalıdır. Yaz aylarında ,daha sık sulanması gerekirken, kış aylarında bitkinin su ihtiyacı daha da azalır ve ayda bir veya daha seyrek sulama gerekebilir. Su verirken, yaprakların üzerine değil, doğrudan toprağa su vermek önemlidir. İyi drene olan bir toprak karışımı kullanılmalıdır. Kaktüs ve sukulent toprak karışımı, bu bitki için uygundur. Saksının altında drenaj deliklerinin olması, fazla suyun kolayca akıp gitmesini sağlar, böylece kök çürüklüğünün önüne geçilir.
Graptopetalum bellum, aşırı besin maddelerine ihtiyaç duymaz. İlkbahar aylarında, büyüme mevsiminde, ayda bir kez sukulentler için özel olarak formüle edilmiş düşük dozda bir gübre ile gübrelenmesi yeterlidir. Gübrenin kullanım talimatlarına göre uygulamak gerekir. Graptopetalum bellum, soğuk hava ve dondan korunmalıdır. İdeal sıcaklık aralığı gündüzleri 18-24°C , geceleri ise biraz daha serin olabilir. Eğer kış aylarında dışarıda bırakılacaksa, bitkinin dondan korunması için içeri alınmalı veya koruyucu bir örtü ile örtülmelidir. Yılda bir kez, sağlıklı büyüme teşvik etmek ve şekillendirmek için hafifçe budama yapılabilir. Ayrıca, her 2-3 yılda bir, köklerin saksıyı doldurduğunu fark ettiğinizde, biraz daha büyük bir saksıya aktarma yapılmalıdır.
Graptopetalum üretimi, budaması, gübrelemesi ve saksı - toprak değişimi gelişim dönemleri olan ilkbahar aylarında yapılmalıdır. Yavrularından ayırarak kolayca üretim yapılabilir. Üretim yaparken kesim sonrası birkaç gün gölge bir yerde kurumaya bırakılmalı ve geçirgen yapıda bir toprakta köklendirimelidir.