Graptopetalum 'Murasaki Cristatum'

Graptopetalum 'Murasaki Cristatum'

Aile Ağacı
Bilimsel İsmi
Graptopetalum 'Murasaki Cristatum'
İsim Kökeni
G. "Murasaki", Japonca'da "mor veya menekşe" anlamına gelir ve yaprakların rengini ifade eder.
Familya
Crassulaceae
Çiçek Renkleri
Yeşil - Sarı
Karşılaşılabilirlik
Koleksiyonlarda Yaygın Değil
Hakkında

Graptopetalum 'Murasaki Cristatum', düzleştirilmiş gövdeler boyunca farklı etli, pastel morumsu pembe model olan ilgi çekici bir etli bitkidir. Yapraklar toz halinde bir kaplamaya sahiptir ve Graptopetalum 'Murasaki'nin normal formülüne kıyasla daha kısa ve daha dardır. Parlak güneş ışığına maruz kaldığında doğumun rengi daha yoğun hale gelir. Her örneği benzersiz bir şekli vardır.

Graptopetalum 'Murasaki'nin bakımı, diğer sukulent türleriyle büyük ölçüde benzerdir, ancak renklerinin en iyi şekilde korunabilmesi için belirli koşullara ihtiyaç duyar. Graptopetalum 'Murasaki', renklerini en iyi şekilde sergileyebilmesi için bol miktarda parlak, ancak dolaylı güneş ışığı gerektirir. Doğrudan güneş ışığına maruz kalmak, yapraklardaki mor renk tonlarını daha da derinleştirebilir, ancak özellikle yaz aylarında çok fazla doğrudan güneş ışığı yapraklarda yanmaya neden olabilir. Bu nedenle, ışık koşullarını dikkatlice dengelemek önemlidir.

Graptopetalum 'Murasaki Cristatum' toprağının tamamen kurumasını bekledikten sonra sulama yapılmalıdır. Aşırı sulama, kök çürüklüğüne neden olabileceği için kaçınılmalıdır. Kış aylarında bitkinin su ihtiyacı azalacağı için, sulama sıklığı azaltılmalıdır. İyi drene olan bir toprak karışımı kullanılmalıdır. Sukulent ve kaktüs toprak karışımları, Graptopetalum için uygun olacaktır. İyi drenaj, kök sağlığı için kritik önem taşır, bu yüzden saksının altında drenaj deliklerinin olmasına dikkat edilmelidir. Graptopetalum 'Murasaki Cristatum', ılıman sıcaklıkları tercih eder ve dondan korunmalıdır. Eğer soğuk bir bölgede yaşıyorsanız, kış aylarında bitkinizi içeri almanız gerekebilir veya koruma altına alınmalıdır.

Graptopetalum üretimi, budaması, gübrelemesi ve saksı - toprak değişimi gelişim dönemleri olan ilkbahar aylarında yapılmalıdır. Yavrularından veya yapraklardan ayırarak kolayca üretim yapılabilir. Üretim yaparken kesim sonrası birkaç gün gölge bir yerde kurumaya bırakılmalı ve geçirgen yapıda bir toprakta köklendirimelidir. 

Instagram'da Takip Et
@insukuland