Graptopetalum pentandrum

Graptopetalum pentandrum

Aile Ağacı
Yaygın İsmi
Five-stamen Graptopetalum
Bilimsel İsmi
Graptopetalum pentandrum Moran
Familya
Crassulaceae
Çiçek Renkleri
Kırmızı, Sarı
Kökeni
Meksika
Yapısı
Rozet
Karşılaşılabilirlik
Bazı Yerel Bölgelerde Yaygın
Hakkında

Graptopetalum pentandrum, etli bir çalı formunda olan, donuk yeşil güçlü odunsu gövdelerin ucunda etli, sivri yaprak rozetleri oluşturan bir sukulenttir. Rozetler çapları 8 cm kadar olabilir. Gövdeler başlangıçta dik, sonra hafifçe yataylaşır. Yaprakları mavimsi yeşil renkte olup zamanla sarımsı griye döner ve en sonunda genellikle lavanta tonları taşır. Doğrudan güneş ışığı, yaprakların renklerinin daha da belirginleşmesini sağlar, ancak özellikle sıcak iklimlerde ve yaz aylarında, öğle güneşinin keskin ışınları yaprak yanıklarına neden olabilir. İç mekanda yetiştiriyorsanız, bir pencere kenarında, gün boyunca bol miktarda parlak, dolaylı ışık alan bir konum idealdir. Eğer bitkiniz yeterince ışık alamıyorsa, büyüme lambaları sağlıklı büyüme için etkili bir çözüm olabilir. Graptopetalum superbum kök çürümesine karşı hassastır, bu nedenle aşırı sulamadan kaçınmak esastır. Toprağın tamamen kurumasını bekleyin ve ardından bitkiyi derinlemesine sulayın. Bu, köklerin gereksinim duyduğu nemi almasını sağlarken, fazla suyun topraktan uzaklaşmasına olanak tanır. Kış aylarında, bitkinin gelişimi yavaşladığı için, sulama sıklığını azaltmak önemlidir.

İyi drenaja sahip, hafif asidik ila nötr arası bir pH değerine sahip toprak, Graptopetalum superbum için idealdir. Sukulentler ve kaktüsler için özel olarak formüle edilmiş toprak karışımları kullanabilirsiniz. Ayrıca, drenajı artırmak için perlite, kum veya lav taşı gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Saksının, fazla suyun kolayca dışarı akmasını sağlayacak drenaj deliklerine sahip olması önemlidir. Graptopetalum superbum, ılıman iklim koşullarını sever ve aşırı soğuktan korunmalıdır. Bahar aylarında yıldız şeklinde çiçekler açar.

Graptopetalum üretimi, budaması, gübrelemesi ve saksı - toprak değişimi gelişim dönemleri olan ilkbahar aylarında yapılmalıdır. Yavrularından veya yapraklardan ayırarak kolayca üretim yapılabilir. Üretim yaparken kesim sonrası birkaç gün gölge bir yerde kurumaya bırakılmalı ve geçirgen yapıda bir toprakta köklendirimelidir. 

Instagram'da Takip Et
@insukuland