Graptopetalum 'Purple Delight'
- Aile Ağacı
- Yaygın İsmi
- Graptopetalum 'Blanche-Neige', Graptopetalum 'Snow White', ×Graptoveria 'Crystal'
- Bilimsel İsmi
- Graptopetalum 'Purple Delight'
- Familya
- Crassulaceae
- Çiçek Renkleri
- Beyaz
- Karşılaşılabilirlik
- Yaygın
Graptopetalum 'Purple Delight', Graptopetalum amethystinum ve Graptopetalum paraguayense türlerinin melezi etli bir sukulenttir.. Tabanda dallanarak 15 cm uzunluğa kadar büyüyebilir. ilk başta dik gelişirken daha sonra yatmaya başlar ve sarkar. Yapraklarından oluşan rozetlerin çapı 10 cm'e kadar ulaşabilir. Yaprakların rengi, bitkinin yetiştirildiği mevsime ve koşullara bağlı olarak koyu lila ve açık pembe-kırmızıdan donuk beyaza kadar değişebilir.
'Purple Delight', yapraklarının canlı mor rengini koruyup geliştirebilmesi için bol miktarda parlak, dolaylı güneş ışığı gerektirir. Direkt güneş ışığı, özellikle sıcak iklimlerde veya yaz aylarında, yaprak yanıklarına neden olabilir, bu yüzden ışığın yoğun olduğu saatlerde gölgelik sağlamak faydalı olabilir. İç mekanlarda yetiştiriliyorsa, güneş ışığını bolca alan bir pencere kenarı idealdir. Toprağın tamamen kurumasını beklemek, Graptopetalum 'Purple Delight' için sulama zamanını belirlemede en iyi yöntemdir. Aşırı sulama, kök çürümesine yol açabileceğinden, bitkiyi yalnızca toprağı kuru olduğunda sulayın. Kış aylarında bitkinin metabolizması yavaşladığı için, sulama sıklığını azaltmak gerekmektedir. İyi drene olan ve hava alabilen bir toprak karışımı 'Purple Delight' için en uygun ortamı sağlar. Sukulent ve kaktüs toprak karışımları, genellikle iyi drenaj özellikleri nedeniyle tercih edilir. Saksının altında drenaj deliklerinin olması, fazla suyun kolayca akıp gitmesine olanak tanır, bu da kök sağlığı için önemlidir. Bu bitki, ılıman sıcaklıkları tercih eder ve aşırı soğuktan korunmalıdır.
Graptopetalum üretimi, budaması, gübrelemesi ve saksı - toprak değişimi gelişim dönemleri olan ilkbahar aylarında yapılmalıdır. Yavrularından veya yapraklardan ayırarak kolayca üretim yapılabilir. Üretim yaparken kesim sonrası birkaç gün gölge bir yerde kurumaya bırakılmalı ve geçirgen yapıda bir toprakta köklendirimelidir.