Euphorbia schoenlandii

Euphorbia schoenlandii

Aile Ağacı
Yaygın İsmi
Compass Barrelwort, milk, Compass Plant
Bilimsel İsmi
Euphorbia schoenlandii Pax
Diğer İsimleri
Euphorbia fasciculata
İsim Kökeni
Euphorbia schoenlandii, adını Güney Afrika'daki Rhodes Üniversitesi'nin Botanik Bölümü'nün kurucusu ve ülkenin ikinci büyük herbaryumun sahibi olan Alman botanikçi Seimar Schönland (1860-1940)'den almaktadır.
Çiçek Renkleri
Turuncu
Kökeni
Güney Afrika
Yapısı
Silindirik
Karşılaşılabilirlik
Nadir
Hakkında

Euphorbia schoenlandii Bakımı

Euphorbia schoenlandii, koni şeklinde yalnızca bir gövdesi olan bir sukulent türüdür. Görüntüsüyle kaktüse benzese de sukulent bakımı sağlanmalıdır. Genellikle kuzey yönüne doğru hafifçe eğimli olan, silindirik bir gövdeye sahiptir, bu yüzden yaygın adları da bu özelliğe dayanır. (Compass Milkbarrel - Pusula Süt Fıçısı). Gövdesi (50 cm) yüksekliğe ve 7.5 cm çapa kadar büyüyebilir. Yaprakları vardır ama hızla dökülür. Euphorbia schoenlandii, ilgi çekici görünümü ve benzersiz özellikleriyle dikkat çeken bir sukulent türüdür. Baharla birlikte sarı renkte çiçek açar. 

Euphorbia schoenlandii sukulent bakımı sağlanabilir. Euphorbia schoenlandii, parlak ve doğrudan güneş ışığından hoşlanan bir bitkidir. Dolayısıyla, bitkinizi doğrudan güneş ışığı alan bir konuma yerleştirmeniz önemlidir. Günlük olarak en az 6 saat güneş alması gerekmektedir. Yazın direkt güneş ışığı yakıcı olabileceği için bitkiyi bu saatlerde güneşten korumak önemlidir. Euphorbia schoenlandii, sıcak iklimleri tercih eden bir bitkidir. Optimum büyüme sıcaklığı genellikle 18-24°C arasındadır. Kış aylarında ise minimum 10°C sıcaklık sağlamak önemlidir. Soğuk hava ve don riski olan bölgelerde, bitkinizi iç mekana alabilir veya koruyucu önlemler alarak dışarıda koruyabilirsiniz. Euphorbia schoenlandii, suyu iyi tutabilen bir bitkidir ve suya ihtiyaç duymaz. Sulama işlemini dikkatli bir şekilde yapmalısınız. Toprağın tamamen kurumasını bekleyin ve ardından sulama yapın. Aşırı sulamadan kaçının, çünkü köklerin çürümesine neden olabilir. Sulama yaparken, su tüm saksıya nüfuz etmeli.  Sulama aralığını belirleyen toprağın kuruma hızıdır. Bu yüzden genel bir sulama aralığı vermek mümkün değildir. Bitkinin aldığı güneş, kullanılan saksı, konumu Euphorbia sulama aralığını belirleyen faktörlerden biridir. Sukulent bitkiler için uygun bir toprak karışımı kullanmanız önemlidir. İyi drene olan ve havalı bir yapıya sahip bir toprak tercih edin. Kaktüs ve sukulent toprak karışımları, bitkinizin köklerinin sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Baharla birlikte sarı renkte çiçekler açar. E. schoenlandii üretimi kolay değildir. Tek gövde olduğu için, sadece bitkiyi keserek üst kısmını köklendirerek çoğaltılabilir. Bunun dışında tohum ile de üretim yapılabilir. Euphorbia schoenlandii, besin ihtiyacını düşük seviyede olan bir bitkidir. Genellikle, gelişim döneminde kontrollü sukulent gübresi kullanılabilir. Euphorbia gübresi Mart - Haziran arasında uygulanabilir. Fakat aşırı gübreleme bitkinin sağlığını olumsuz etkileyebilir, bu yüzden gübreleme işlemini ölçülü bir şekilde yapmanız önemlidir. Euphorbia schoenlandii saksı ve toprak değişimi, gelişim dönemlerinde yani bahar aylarında yapılabilir. Her yıl düzenli olarak değişim yapılmasına gerek yoktur,

Instagram'da Takip Et
@insukuland