Peperomia 'Hope'

Peperomia 'Hope'

Umut Sarmaşığı, Umut Çiçeği

Aile Ağacı
Bilimsel İsmi
Peperomia 'Hope'
Familya
Piperaceae
Karşılaşılabilirlik
Yaygın
Hakkında

Peperomia 'Hope' Bakımı 

Peperomia 'Hope', ince bir dal üzerinde belirli aralıkla çıkan parlak yeşil yapraklarıyla dikkat çeken bir sukulent türüdür. Umut Sarmaşığı olarak da bilinir. Peperomia quadrifolia ve Peperomia deppeana türlerinin çarprazlanması sonucu oluşan melez bir türdür. Yaprakları neredeyse yuvarlaktır, dış kısmına doğru sivrileşir. Yaprakları diğer birçok Peperomia'dan biraz daha kalındır ve yaprak üzerinde soluk açık yeşil şeritleri vardır. 

Peperomia Hope Umut Çiçeği aşırı sulamadan hoşlanmayan bir bitkidir. Toprağın yarısından çoğu kuruduğunda sulama yapılmalıdır. Sulama sırasında, su tüm toprağa nüfuz etmelidir ve işlem sırasında yapraklara suyun gelmemesine özen gösterilmeli. Kök çürümesini önlemek için su birikimini önleyen iyi drenajlı bir toprak kullanılmalıdır. Peperomia 'Hope', hava geçiren bir toprak karışımında iyi gelişir. Kaktüs ve sukulent türleri bu tür için idealdir. Bu tür topraklar, toprağın suyu iyi drene etmesini sağlar ve kök çürümesini önler. Bu bitki, parlak ancak doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde en iyi şekilde büyür. Doğrudan güneş ışığı, yapraklarda yanıklara neden olabilir. Dolayısıyla, filtrelenmiş ışık veya yarı gölge alanlar idealdir. Peperomia Hope, kökleri çabuk çürüdüğü için uygun saksı seçimi önemlidir. Saksının altında drenaj delikleri olmalı. Saksı, bitki ile orantılı olmalı. Yavrulamasına izin verecek genişlekte olması yeterlidir.

Çelik ile üretim yapabilmeniz mümkün. Sağlıklı bir anaçtan, dalı keserek köklendirme yapabilirsiniz. Toprağa dikmeden önce yara kısmı kurumuş olması ve alt yapraklarının ayıklanması gerekir.

Peperomia türleri de diğer sukulentler gibi baharda gelişmeye başlar. Üretim, toprak ve saksı değişimi, budama gibi işlemleri bu sürede yapmak daha ideal olacaktır. Yine aynı şekilde Mart - Haziran arasında sukulentler için üretilmiş gübrelerden verilebilir.  Gübre kullanımında talimatlara uymanız çok önemlidir. Aşırı gübreleme, bitkinin yanmasına neden olabilir.

Instagram'da Takip Et
@insukuland