Peperomia nivalis

Peperomia nivalis

Aile Ağacı
Bilimsel İsmi
Peperomia nivalis Miq.
Diğer İsimleri
Peperomia nivalis var. nivalis
Familya
Piperaceae
Çiçek Renkleri
Sarı
Kökeni
Peru
Karşılaşılabilirlik
Yaygın
Hakkında

Peperomia nivalis Bakımı

Peromia nivalis, koyu yeşil -saydam yaprakları olan dik veya yassı gövdeli bir sukulenttir. Sapları etlidir ve yaklaşık 15 cm'e kadar uzayabilir. Yaprakları limon yeşilidir ancak soğuk aylarda pembeleşebilirler. Yaprakları diğer Peperomia türlerine göre kalındır. Baharla birlikte çiçeklenmeye başlar, çiçeklerini ince bir dal üzerinde çıkarır.

Peperomia nivalis aydınlık alanları sever. Direkt ışağa karşı toleransı olsa da, filtrelenmiş bir yerde daha sağlıklı gelişir.  Sabah veya akşam güneşi aldırabilirsiniz. Direkt öğle güneşi yakıcı olabilir. Bu Peperomia türü, drenajı iyi bir toprak karışımında yetişir. Kaktüs veya sukulent toprağı, suyun hızla dışarı atılmasına yardımcı olabilir. Saksı seçiminde ise, su birikimini önleyen deliklere sahip bir saksı tercih edilmelidir. Uzayan bir tür olduğu için, derin bir saksı tercih edebilirsiniz. Saksı değişimi ilkbaharda yapılmalı ve gelişim göstermeden değişim yapılmasına gerek yoktur. Bir sukulent olduğu için, toprak tamamen kuruduğunda sulama yapılmalıdır. Aşırı sulamaya karşı hassas olduğu için, kurumadan yapılan sulamalarda çürüme kaçınılmaz olur.  Su, toprağın her yerine nüfuz etmeli. 

Çelik ile üretim yapabilmeniz mümkün. Sağlıklı bir anaçtan, dalı keserek köklendirme yapabilirsiniz. Toprağa dikmeden önce yara kısmı kurumuş olması ve alt yapraklarının ayıklanması gerekir.

Peperomia türleri de diğer sukulentler gibi baharda gelişmeye başlar. Üretim, toprak ve saksı değişimi, budama gibi işlemleri bu sürede yapmak daha ideal olacaktır. Yine aynı şekilde Mart - Haziran arasında sukulentler için üretilmiş gübrelerden verilebilir.  Gübre kullanımında talimatlara uymanız çok önemlidir. Aşırı gübreleme, bitkinin yanmasına neden olabilir.

Instagram'da Takip Et
@insukuland