Peperomia quadrangularis

Peperomia quadrangularis

Aile Ağacı
Yaygın İsmi
Peperomia Beetle
Bilimsel İsmi
Peperomia quadrangularis
Familya
Piperaceae
Kökeni
Kolombiya
Karşılaşılabilirlik
Çok yaygın değil
Hakkında

Peperomia quadrangularis Bakımı

Peperomia quadrangularis, yapraklarında dikey çizgileri olan sarmaşık formunda bir bitkidir. Peperomia "Beetle" olarak da bilinir. Peperomia quadrangularis "Parallel Peperomia" ile çok karıştırılmaktadır. Parallel Peperomia'nın yaprakları ince ve uzunken, Peperomia quadrangularis'in yaprakları daha yuvarlaktır. Yaprak rengi yeşildir. Önce dik büyür ve daha sonra geliştikçe aşağıya doğru sarkmaya başlar. Sarkan bir tür olduğu için askılı bir saksı tercih edebilirsiniz.

Peperomia quadrangularis, ışığı seven ancak doğrudan güneş ışığına maruz kalmaktan hoşlanmayan bir bitkidir. Dolayısıyla, parlak, filtrelenmiş ışık onun için idealdir. Doğrudan güneş ışığına maruz bırakıldığında yaprakları yanabilir. Özellikle, direkt öğle güneşi bitkinin yanmasına neden olur. Peperomia quadrangularis için iyi drenaj sağlayan bir toprak karışımı idealdir. Genel amaçlı iç mekan saksı toprağı kullanabilir veya kaktüs sukulent karışım topraklarından tercih edebilirsiniz. Peperomia quadrangularis sulama konusunda hassastır. Toprağın yüzeyi kuruduktan sonra sulama yapılmalıdır. Ancak aşırı sulamaktan kaçının, çünkü su birikmesi bitkinin köklerini çürütebilir. Saksı altındaki fazla suyu düzenli olarak boşaltarak köklerin çürümesini önleyebilirsiniz. Drenaj deliği olan saksılardan tercih ederek, sulama esnasında fazla suyun atılımını hemen sağlamak mümkün. Bu bitki, yüksek nem seviyelerini sever, ancak düşük nemde de sağlıklı kalabilir.

Çelik ile üretim yapabilmeniz mümkün. Sağlıklı bir anaçtan, dalı keserek köklendirme yapabilirsiniz. Toprağa dikmeden önce yara kısmı kurumuş olması ve alt yapraklarının ayıklanması gerekir.

Peperomia türleri de diğer sukulentler gibi baharda gelişmeye başlar. Üretim, toprak ve saksı değişimi, budama gibi işlemleri bu sürede yapmak daha ideal olacaktır. Yine aynı şekilde Mart - Haziran arasında sukulentler için üretilmiş gübrelerden verilebilir.  Gübre kullanımında talimatlara uymanız çok önemlidir. Aşırı gübreleme, bitkinin yanmasına neden olabilir.

Instagram'da Takip Et
@insukuland