Peperomia serpens ‘Variegata’

Peperomia serpens ‘Variegata’

Aile Ağacı
Yaygın İsmi
Vining Peperomia
Familya
Piperaceae
Yapısı
Sarmaşık
Karşılaşılabilirlik
Nadir
Hakkında

Peperomia serpens ‘Variegata’ Bakımı

Peperomia seprens, Ekvador'a özgü sarmaşık formunda büyüyen yaprakları minik Peperomia türüdür. Vining Peperomia ismiyle de karşılaşabilirsiniz. Popüler bir tür olduğu için farklı renklerde hibrit türlerini de görebilmeniz mümkün. Peperomia serpens 'Variegata' türü de bunlardan biridir. Kalp şekllindeki yaprakları sarı ve yeşildir. Peperomia serpens ile bakımı aynıdır.

Peperomia serpens bakımı kolay bir türdür. Aşırı sulamadan hoşlanmaz. Toprağın yarısından çoğu kuruduğunda sulama yapılmalıdır. Sulama sırasında, su tüm toprağa nüfuz etmelidir ve işlem sırasında yapraklara suyun gelmemesine özen gösterilmeli. Kök çürümesini önlemek için su birikimini önleyen iyi drenajlı bir toprak kullanılmalıdır. Peperomia serpens variegata, hava geçiren bir toprak karışımında iyi gelişir. Kaktüs ve sukulent türleri bu tür için idealdir. Aydınlık ortamları seven P. serpens, dolaylı ışık almalıdır. Doğrudan güneş ışığı, yapraklarda yanıklara neden olabilir. Dolayısıyla, filtrelenmiş ışık veya yarı gölge alanlar idealdir. Yaprak formu bozuluyorsa, yetersiz ışık aldığını gösterir. Bu durumda yer değişiklii yapılmalıdır. Nemi yüksek yerleri sever, fakat orta nemli bir ortamdea da sağlıkla yetişebilir. Peperomia serpens, kökleri çabuk çürüdüğü için uygun saksı seçimi önemlidir. Saksının altında drenaj delikleri olmalı. Saksı, bitki ile orantılı olmalı. Sarmaşı formunda hafif bir bitki olduğu için çok büyük saksılara gerek yoktur. Uzadığı için destek çubuklarına sardırılabilir. 

Çelik ile üretim yapabilmeniz mümkün. Sağlıklı bir anaçtan, dalı keserek köklendirme yapabilirsiniz. Toprağa dikmeden önce yara kısmı kurumuş olması (bu tür için bir - iki gün yeterlidir) ve alt yapraklarının ayıklanması gerekir.

Peperomia türleri de diğer sukulentler gibi baharda gelişmeye başlar. Üretim, toprak ve saksı değişimi, budama gibi işlemleri bu sürede yapmak daha ideal olacaktır. Yine aynı şekilde Mart - Haziran arasında sukulentler için üretilmiş gübrelerden verilebilir.  Gübre kullanımında talimatlara uymanız çok önemlidir. Aşırı gübreleme, bitkinin yanmasına neden olabilir.

Instagram'da Takip Et
@insukuland